Billig strøm er enkelt med Strømtest.no
Vi har samlet all informasjon om alle strømavtalene fra alle leverandørene slik at Du kan bytte til billigst strøm på enklest mulig måte. Eneste vi trenger å vite om deg for å kunne presentere hvor mye du vil betale for strømforbruket fremover er Postnummer, nåværende avtale og ditt forbruk.
Hvordan vi rangerte strømleverandører
Ettersom spotpris på strøm er lik for alle strømleverandører og den varierer hver time, så har vi koblet oss opp mot NordPool Spot hvor leverandørene kjøper inn strømmen for å vise deg mest nøyaktige strømpriser. Men leverandørene selger ikke strømmen for samme pris som de kjøper den inn for, de har gjerne både månedlig og kwt påslag, det er her de store variasjonene oppstår. Derfor så oppdaterer vi priser, tjenester, vilkår og all annen informasjon kontinuerlig via Forbrukerrådets rapporeringstjeneste for leverandører. For de fleste er billig strøm det viktigste ved valget av strømselskap. Selvom det finnes mange strømleverandører tilbyr de fleste det samme strøm fra de samme kildene, med andre ord du får strøm fra samme kraftselskapet uansett om du velger en dyr eller billig strømleverandør. Hovedforskjellen for deg som kunde er priser og kundeservice, derfor overstiger vår liste aldri over 4 strømselskaper, da vi tar med leverandører som tilbyr billigst strøm og god kundeservice, slike er det ikke mange av.
Fakturering
Det er veldig mange som får to fakturaer tilsend, den ene fra det lokale kraftselskapet for nettleie og den andre fra strømleverandøren hvis man har valgt en billigere strømleverandør. NVE har kommet med ny ordning som heter gjennomfakturering, dette vil si at strømkundene vil nå kunne bytte strømleverandør uten å måtte motta 2 fakturaer som mange gjør idag. Gjennomfakturering virker på den måten at nettselskapet sender faktura for nettleie til kraftleverandøren, som legger til nettleie i din strømfaktura. Gjennomfakturering tredde i kraft 1. september 2016. De fleste strømleverandører tilbyr 3 måter du kan betale på: etterskudsbetaling, forskuddsbetaling og a konto. Vi anbefaler å gå for etterskuddsbetaling, da betaler for kun det du har brukt. Det er også lurt å ha et elektronisk faktura fremfor faktura tilsend i posten, du vil spare både penger for utsendelse av fakturaen og du kan sette opp både eFaktura og Avtalegiro i din nettbank. Med kun eFaktura får du fakturaen tilsend til den nettbank og eneste du trenger å gjøre er å godkjenne den hver gang. Med en AvtaleGiro vil banken betale faktura for deg, uten at du trenger å huske på forfallsdatoer og få purringer hvis du skulle glemme deg.
Sammenlign Strømpriser
Vi gir deg oversikt over alle strømavtalene fra alle strømleverandører i Norge.
Ting å huske på ved bytte av strømleverandør
Vær oppmerksom på avtalevilkår, eventuell bindingstid, avtaletype, faktureringsalternativer, eventuelle kampanjetilbud og vilkår ved endt kampanje. Som vi har nevnt overfor anbefales spotpris som billigste strømavtale over tid. Pass på at du får riktig avtale, vilkår og priser ved bestilling av strømavtalen. Omtrent alle strømleverandørene tilbyr forskjellige strømavtaler for eks. spotpris, variabel, fastpris osv., og det kan bli vanskelig å finne billig strøm avtalen på egenhånd, trykk på les mer ved siden av avtalen for å komme til strømavtalen vi har sammenlignet. Vær også oppmerksom på at noen avtaler krever avtalegiro og e-faktura, uten tegning av dette risikerer du å bli overført til en dyrere strømavtale. Husk å lese avtalevilkår nøye før du bekrefter bytte.
Hvordan bytte strømleverandør
Det finnes ingen god grunn til å være ‘lojal’ mot en dyr strømleverandør. Du kan bytte til en billig leverandør av strøm på et blunk. De som aldri har byttet strømleverandør anbefaler vi å se på muligheten for ett billigere alternativ. Mest sannsynlig kan vi hjelpe deg med å finne langt billigere strøm. Folk burde bytte leverandør ofte, for å unngå å bli sittende med dyre avtaler. Rent praktisk ordner du byttet av leverandør ved å kontakte den nye strømleverandøren. Noen gir deg tilgang til bytteskjema på nettet, mens andre kan sende det på papir. Dette fyller du ut, med diverse detaljer, som målernummer og målerstand. Så sender du inn skjemaet. Den nye leverandøren tar seg av resten. Byttet blir aktivt etter ca. tre uker. Les mest stilte spørsmål om strømleverandør bytte her.
Det er ikke kun valget av strømleverandør eller billig strøm som er avgjørende for størrelsen på regninga
Selv om vi på denne siden er veldig fokuserte på å skaffe deg billigst strøm, og på å hjelpe deg på veien til å finne en god strømleverandør, så finnes det flere ting som kan hjelpe deg med å kutte strømregninga.
Strømregning
- De fleste velger spotpris også kalt markedspris og ifølge Smartepenger (2017) gir dette billigst strøm over tid. Spotpris på strøm følger prisen på strøm som strømleverandøren betaler selv og et lite tillegg til strømleverandøren. Du kan se på dagens spotpris hos Nordpool ASA. Her vil du nyte godt når priser går ned, men du vil også betale mer når prisen går opp.
- Du kan ha et avtale om Fastpris på strøm, det vil si at du betaler et fast beløp per kWh. Fordelen med fastpris ovenfor spotpris er forutsigbarhet altså du trengre ikke bekymre deg ovenfor varierende strømpris dette gir deg trygghet, men ikke den billigste prisen overtid. Smartepenger (2017)
- Standar variabel er den mest vanligste kraftprisen i Norge. Hvis ikke du har byttet strømleverandør de siste årene har du mest sannsynelig variabel strømpris. Prisen baserer seg på utviklingen i kraftmarkedet, spotprisen og hvor mye konkuranse det er i markedet. Alle strømleverandørene plikter å informere om prisendringer minst 14 dager før endringene trer i kraft.
Mange enøktiltak blir mer lønnsomme etter hvert som prisen på elektrisitet stiger
Relativt til hvor høy strømprisen er, så blir det mer lønnsomt å gjøre forskjellige enøktiltak i boligen din, alternativt til hva det ville kostet om strømmen var billigere. Hvis strømmen var billig nok, kunne man for eksempel fortsette å ha enkle glassruter i boligen, mens strømprisen i dag tilsvarer at det er billigere å ha triple eller doble vindusruter i stedet for å fyre ekstra. Men billig strøm trenger ikke være en motivasjon for ikke å gjøre enøktiltak heller. Hovedsakelig er det nemlig også et spørsmål om komfort. Selv om du skulle finne en meget god strømleverandør som gir deg billig strøm, så har det å bytte ut vinduer som trekker, eller å etterisolere under gulvet, eller på loftet et helt klart utslag på hvor behagelig det er å oppholde seg i en bolig, hvor rask den kan varmes opp når man kommer hjem, og hvor enkelt det er å holde en stabil behagelig varme inne.
En god strømleverandør som gir deg billig strøm er heller ikke noen grunn til ikke å redusere strømforbruket
Med det prisnivået som vi i dag har på elektrisitet, også om du allerede har skaffet deg markedets billigste strøm, så finnes det flere investeringer som kan gjennomføres, for på sikt å spare penger, samtidig som du gjør huset ditt mer til et mer behagelig sted å være spesielt når vi igjen nærmer oss den kaldere årstiden. Varmepumpa er kanskje den viktigste investeringen for å kutte ned på strømforbruket, men det finnes også en del andre investeringer som over tid kan lønne seg. La oss se på hvordan du kan spare strøm med den riktige varmepumpa først. I all hovedsak er det å anbefale at du dimensjonerer varmepumpa slik at den kan varme store deler av huset ditt, men at du dimensjonerer den til rundt 60 % av husets varmebehov på vinteren, om du har alternative varmekilder, som for eksempel en forbrenningsovn. På det viset kaster du ikke bort for mye strøm med å drive en for stor pumpe, samtidig som reduserer strømforbruket ved hjelp av den sekundære varmekilden.
Sammenlign Strømpriser
Vi gir deg oversikt over alle strømavtalene fra alle strømleverandører i Norge.
Tips for å spare strøm
Billig strøm vil sannsynligvis ikke være nok hvis du bruker for mye strøm. Visste du at du kan spare flere hundre kroner i året ved å gjøre små endringer i hvordan du bruker strøm? Gjennomsnittlig 60% av strøm i hjemmet blir brukt til oppvarming, hvis du setter ned temperaturen med 2-4 grader vil du spare ca 2-3000 kWh i året, hvis du velger å bruke vedovn kan du fort spare 5-8000 kWh i året. Strømkrevende utstyr som oppvaskmaskin, tørketrommel osv. bør brukes når de er fylt opp da de bruker omtrent like mye uavhengig hvor fylt opp de er. De fleste norske hjem bruker ca 500kr i året på apparater som står i «standby» modus, her finnes det mange lure løsninger som fjernstyrt og tidsstilt strømbrytere. Få med deg flere strømsparing tips på bloggen vår.
Finn billigste mobilabonnement med comper.no.