8 måter å spare på strømkostnader denne vinteren en

2 min read

the en Tips for å redusere energiforbruket og opprettholde behagelig temperatur i hjemmet ditt. Uansett om du håper å lette din innflytelse på planeten eller bare vil spare på strømkostnader, kan du oppnå det ved å redusere energiforbruket. Oppvarming står for ca 60% av strømregningen i Norske hjem. Heldigvis kan vi redusere strømforbruket dramatisk ved å gjøre noen enkle justeringer i hjemmet ditt. Her er flere tips for å redusere energiforbruket og opprettholde behagelige temperaturer i hjemmet ditt om vinteren:

  1. Bruk solen til gratis varme. Solenergi bør være fokus for temperaturkontroll i boligen din hele året. Åpne gardinene på de sørvendte vinduene dine om vinteren for å få inn varme i hjemmet ditt. Lukk vinduet ditt når solen går ned for å holde varmen inne.
  2. Vinterklær. Dette er en av de enkleste måtene å spare på oppvarmingskostnader. I stedet for å skru på ovner, bruk koselig vintertøy og varme sokker. Bruk pledd på sofa, og teppe for å isolere gulvet.
  3. Juster termostaten om natten. Du kan spare ca 10 prosent per år på strømforbruket ved å skru termostaten ned 15 til 20 grader i åtte timer.
  4. Oppvarm kun rommene du bruker. Hvis du har rom som du aldri bruker, som gjesterom eller bod, lukk og tett ventilasjon i disse rommene og var opp kun de rommene du bruker mest.
  5. Få en luftfukter for å øke fuktighet i luften. Luften i ditt hjem kan bli veldig tørr. Fuktig luft føles varmere og holder varmen bedre, slik at det blir mer komfortabelt når termostaten er satt til lavere temperatur. Du kan også øke luftfuktigheten i leiligheten din med en samling av inneplanter.
  6. Invester i isolasjon. Tusenvis av kroner i energikostnader går tapt hvert år på grunn av dårlig isolasjon, spesielt i eldre hus. Begynn med dører og vinduer det er enklest og det er nettopp der store deler av varmen slipper ut.
  7. Dekorer med LED-lys. Kjøp nye LED-julelys, som bruker minst 75 prosent mindre energi og 25 ganger lengre levetid enn eldre, glødelamper. I tillegg til å bruke mindre energi, gir ikke LED-lysene ut så mye varme og er mer motstandsdyktige mot strømbrudd, noe som gjør dem til et tryggere alternativ.
  8. Bruk kun avtrekksvifter når det er nødvendig. Avtrekksvifter i kjøkken og bad trekker varm luft som stiger til taket ut av leiligheten din.

Compare Power Prices

We give you an overview of all power agreements from all electricity suppliers in Norway.