Fellesfaktura for Strøm og nettleie

1 min read

Ny ordning fra NVE innfører fellesregning på strøm, til og med hvis du har ulik nett og strømleverandør. Når du kjøper strøm fra samme leverandør som du betaler nettleie til får du strømforbruk og nettleie på kun en faktura. Når du velger annen strømleverandør enn den som tilbyr nettleie ditt må du som regel behandle to

Ny ordning fra NVE innfører fellesregning på strøm, til og med hvis du har ulik nett og strømleverandør.

Når du kjøper strøm fra samme leverandør som du betaler nettleie til får du strømforbruk og nettleie på kun en faktura. Når du velger annen strømleverandør enn den som tilbyr nettleie ditt må du som regel behandle to fakturaer: den ene for nettleie og den andre for strømforbruket.

Fra og med 1 september 2016 har Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) innført gjennomfakturering – en faktura for strøm og nettleie.

Fellesfaktura

Det er mange som velger å bytte strømleverandør fra den som tilbyr nettleie. Det kan nemlig være mye penger å spare på å sjekke strømprisene og velge billigste strømleverandør. Du kan også se strømpriser direkte fra Konkuransetilsynet.

Den innføringen plikter nettleverandørene til å tilby felles faktura for nettleie og strømforbruket også med andre strømleverandører.

Grunnen til innføringen er å begrense konkurransefortrinn for selskaper som tilbyr nettleie til sine kunder. Denne regelen vil oppnå bedre konkurransevilkår mellom forskjellige strømleverandører. Samtidig gi flere kunder mulighet til å få både strømfaktura og nettleie på en og samme faktura.

Compare Power Prices

We give you an overview of all power agreements from all electricity suppliers in Norway.