Hvordan velger man riktig (billig) strømleverandør?

4 min read

Kanskje du har spurt deg selv hvordan du skal velge riktig strømleverandør når det er så mange å velge mellom. Kanskje du rett og slett lei av din nåværende strømleverandør. Først av alt, hvorfor er det en god idé å kjøpe strøm fra en annen leverandør enn den som du betaler nettleie til? Det kan være

Kanskje du har spurt deg selv hvordan du skal velge riktig strømleverandør når det er så mange å velge mellom. Kanskje du rett og slett lei av din nåværende strømleverandør.

Først av alt, hvorfor er det en god idé å kjøpe strøm fra en annen leverandør enn den som du betaler nettleie til? Det kan være kostnadseffektivt på flere måter. Stort utvalg av strømleverandører skaper  konkurranse mellom energiselskaper, som ofte driver strømprisen på strøm ned. Ikke bare kan du få en bedre pris, men ofte tilbyr strømleverandørene flere avtaler enn det ditt lokale leverandøren gjør. Hvis forutsigbarhet er viktig for deg, kan strømleverandørene også tilby en fastpris strømavtale som garanterer en stabil pris selv når markedet svinger mye.

Hvis du er miljø bevisst, kan du velge velge strømleverandør som tilbyr strøm som kommer kun fra fornybare kilder. Takk til markedsliberalisme, kan selskapene omfavne innovasjon, skredde sine produkter til kjøpernes behov, og til slutt nytte både kunden og miljøet.

I denne artikkelen vil vi hjelpe deg med å identifisere og velge den beste strømleverandøren i 4 enkle trinn.

1. Kunnskap er makt

Dette rådet er trolig den mest undervurderte, men likevel lettest å følge. Du bør vite vilkårene og betingelsene for din nåværende strømleverandør før du velger en ny. Dette høres kanskje opplagt ut, men folk flest vet ikke innholdet i kontrakten. Les dine vilkår og e-poster som du har lagret, disse  inneholder verdifull informasjon som vil hjelpe deg å gjøre en klok beslutning om hvorvidt du bør bytte til billigere strømleverandør i 2018.

Noen gode spørsmål å stille er:

Hvor mye betaler jeg hver måned?
Hvor mye strøm bruker jeg hver måned? (- Les hvordan du kan spare strøm her)
Hva er strømprisen per kilowattime (kWh)?
Hva slags avtale har jeg?
Hvor mye kommer fra fornybare kilder?
Når utløper kontrakten min?
Er det et avbestillingsgebyr?

 

2. Sammenlign strømleverandører

Når du har gått gjennom vilkårene i din nåværende kontrakt og har bestemt at du er klar til å bytte til billig strøm, er det på tide å utforske markedet og se hvilke alternativer som er tilgjengelige.

Når leverandører tilbyr lignende tjenester, kan det være vanskelig å si hvilken som er riktig for deg. Dette er grunnen til at sammenligninger er så viktig: det er den beste måten å utøve din makt til å velge. Mens strømprisen er sannsynligvis din største bekymring, bør du også vurdere andre tjenester for å finne ut om du vil ha en positiv opplevelse med din nye leverandøren.

Her er noen punkter for sammenligning mellom ulike kraftleverandører:

Kvaliteten på deres kundeservice?
Svarer selskapet raskt på klager?
Er det avgifter for kansellering eller bytte?
Er det kampanjer for nye kunder?
Hvor mye elektrisitet kommer fra fornybare kilder?
Hvis du finner et selskap som du liker, må du ta kontakt med dem for mer informasjon om deres strømavtaler, det kan du som oftest gjøre ved å besøke hjemmesiden deres.

3. Velg din favoritt og undersøk den nærmere

Pass på at du velger strømleverandør med avtaler som passer dine behov. Sørg også for at strømselskapet er sosialt ansvarlig, miljøvennlig og etisk. På den måten kan du være trygg på du gjør et bra valg.

Ett godt verktøy å bruke er sosiale medier som Facebook. Søk på aktuelle leverandøren for å se hvorvidt kunder er fornøyde med deres kundeservice, priser osv. Dersom selskapet har en urolig historie, vil du finne ut av det før du bytter strømleverandører.

 

4. Kundeservice er nøkkelen

Det gamle ordtaket «kunden har alltid rett» gjelder for energibransjen også, og du må aldri glemme at når du bytter kraftselskaper. Kan ha problemer med tjenestene en gang i blant, men nøkkelen til tilfredshet er måten selskapet håndterer saken.

Hos Strømtest.no, er vårt løfte – pålitelig service, best mulig pris, og 100% kundetilfredshet. Vi respekterer og setter pris på at våre kunder får den beste strømprisen og beste kundeservicen.

Compare Power Prices

We give you an overview of all power agreements from all electricity suppliers in Norway.