Spar strøm og penger med Smart Termostat

4 min read

Smart termostater er det siste innen innovative varmekontrollsystemer, men vet du hvor mye strøm du kan spare? Hva er en smart termostat? Smart termostater er enheter som er ansvarlige for å kontrollere temperaturen i hjemmet ditt. Du kan bruke en app (på smarttelefonen, PCer eller nettbrettet) for å kontrollere temperaturen eksternt. Så hvis du drar

Hva er en smart termostat?

Smart termostater er enheter som er ansvarlige for å kontrollere temperaturen i hjemmet ditt.

Du kan bruke en app (på smarttelefonen, PCer eller nettbrettet) for å kontrollere temperaturen eksternt. Så hvis du drar på ferie og glemmer å slå av varmen , kan du gjøre det fra hvor du enn er.

Smart termostater gir deg stort mengde med data om ditt energiforbruk til oppvarming som er den største strømforbrukeren i norske hjem, dette hjelper deg med å finne ut hvordan du kan spare strøm.

Hvordan fungerer smart termostat?

En typisk romtermostat lar deg bare endre temperaturen i hjemmet ditt ved hjelp av et lite kontrollpanel. En smart termostat gir deg mer effektiv, mer brukervennlig og mer tilgjengelig kontroll over ditt hjems varme ved hjelp av tre grunnleggende komponenter.

Den første komponenten kobles direkte til varmeovner og kan trådløst styres av styringssystemet – termostat.

Den tredje komponenten er en app som lastes ned til en smarttelefon (eller nettbrett). Brukere styrer termostaten  via appen, slik at de kan justere temperaturen deres uansett hvor de er.

Dette er grunnleggende funksjoner i fleste smarte termostater. Noen smarte termostater tilbyr mer, for eksempel å tilpasse temperatur ved å oppdage når smarttelefonen er i huset, eller til og med ta det skritt videre ved å oppdage når du er på ditt vanlige rutehjem og forberede hjemmet ditt til ønsket tempo.

Så hvordan en smart termostat fordel for meg?

Evnen til å fjernkontrollere et hjem temperatur appellerer til de med hektiske tidsplaner; Hvis du har et forsinkelsesmøte, er det ingen grunn til å varme et tomt hjem, ikke sant? På ferie og innså at du glemte å slå av varmen? Å fikse feilen er bare noen få tastetrykk unna på smarttelefonen din.

Smart termostater sparer ikke penger direkte som å bytte til billig strømleverandør gjør. Imidlertid gir det muligheten til å varme opp hjemmet ditt mer effektivt, som vil minske strømforbruket i det lange løpet. Du vil også motta rapporter om bruken din, som kan hjelpe deg å få oversikt over oppvarmings kostnader, og justere oppførselen og preferansene dine for å spare penger, hvis du skulle ønske det.

Typer av smart termostat

Det er flere smarte termostater tilgjengelig. Vi tar en titt på noen under:

Googles Nest Termostat

Nest gjorde overskrifter i begynnelsen av 2014 da den ble kjøpt av Google for rundt 2 milliarder dollar. Nest’s Learning Thermostat er designet av mannen bak iPod, og er hovedansvaret for berømmelse at den er designet for å tilpasse ditt hjem temperatur til din oppførsel.

Ved å overvåke brukerens vaner, det vil si når han / hun forlater huset på hverdager, kan Nests enhet lage en personlig «oppvarmingsplan». Håpet er at til slutt, termostaten vil vite så mye om vanene din at du ikke trenger å bytte temperaturen selv.

Nest Learning Thermostat har også en bevegelsessensor som kan oppdage når hjemmet ditt er tomt og ikke trenger å bli oppvarmet. Det lar deg også kontrollere oppvarmingen din via smarttelefonen, nettbrettet eller skrivebordet.

Lionel Paillet, daglig leder for Europe Nest sa i et intervju at: «Nest Learning Thermostat-kunder i USA opplever besparelser på omtrent 20% i gjennomsnitt av deres oppvarming og kjøleregning, og vi gleder oss til å hjelpe Kunder i Europa. »

 

Honeywell evohome

Evohome, en smart termostat produsert av Honeywell, den gir muligheten til å splitte hjemmet ditt i ulike «smarte soner», der du kan styre oppvarming individuelt. Så hvis det for eksempel er en kald dag, og du har gjester som kommer , kan du varme opp det ekstra rommet for å sikre at de er komfortable når de kommer. Ifølge Honeywell kan enheten hjelpe hjemmene med å spare opptil 40% av sine årlige oppvarmingskostnader.

Teknologien inneholder det vanlige spekteret av smarte termostatfunksjoner, blant annet slik at du fjernstyrer oppvarming, og gir deg bedre forståelse av energiforbruket.

Honeywells evohome er tilgjengelig for kjøp online med priser fra kr 3000 for basenheten (installasjon ikke inkludert) og ytterligere 700kr for hver enhet som trengs for å opprette en smart sone.

Så hvor mye kan jeg spare med en smart termostat?

Det avhenger av hvem du spør.

Ifølge Elproffen, vil de smarte termostatene hjelpe kundene med å spare gjennomsnittlig 27% på deres oppvarmingskostnader – ca 4-5000kr per år.

Samtidig avhenger det egentlig av husholdnings- og oppvarming vaner, hva slags bolig du bor i og andre faktorer.

 

Det finnes imidlertid enklere måte å betale mindre for oppvarming, bytte til billig strøm tar gjennomsnittlig 3 minutter og kan følge til årlig besparelse på opptil 10 000kr! Sammenlign strømpriser og bytt strømleverandør idag!

Compare Power Prices

We give you an overview of all power agreements from all electricity suppliers in Norway.