Strømprisene stuper – takket være regnværet

1 min lesetid

De siste to ukene med nedbør har fylt vannkraftmagasinene med over 8 prosentpoeng, opp til 74% fyllingsgrad. Selv om normalen for denne årstiden ligger på rundt 85% ifølge tall fra NVE. – Det er en klar forbedring sammenlignet med de tallene vi så i forrige uke. Man har merket her vestpå at det er kommet mye

De siste to ukene med nedbør har fylt vannkraftmagasinene med over 8 prosentpoeng, opp til 74% fyllingsgrad. Selv om normalen for denne årstiden ligger på rundt 85% ifølge tall fra NVE. – Det er en klar forbedring sammenlignet med de tallene vi så i forrige uke. Man har merket her vestpå at det er kommet mye nedbør, og da har man fått en bedring på tre terawattimer i de norske magasinene, eller rundt fire prosent av total kapasitet, sier John Brottemsmo i Kinect Energy til E24.

Siden omtrent 96% av strømproduksjonen i Norge kommer fra vannkraft har dette påvirket strømprisene som gikk ned med ca 40% de siste to ukene. Strømprisene er redusert fra omtrent 60 øre kWh til 35 øre i dag. Nedbør kan senke kraftprisene videre også fremover, men det er ikke sikkert i og med at det er fremdeles lavere fyllingsgrad enn det vi hadde samme tid for ett år siden.

Vi betalte gjennomsnittlig 1,10 kroner per kWh i andre kvartal 2018, hvorav strømprisen utgjorde 44,6 øre, nettleien 28,9 øre og avgtifter 36,8 øre per kilowattime, ifølge SSB.

Sammenlign Strømpriser

Vi gir deg oversikt over alle strømavtalene fra alle strømleverandører i Norge.